Verzameling

fotos

Taxatie van verzamelingen

Onder verzamelingen verstaan wij een collectie van eenzelfde soort voorwerpen. Dit kunnen modelauto’s zijn, maar ook Swarovski kristal , Lego of Lladro beeldjes.

Verzamelingen van Verkade of Droste blikken, mineralen, geslepen edelstenen, muziekinstrumenten, boeken op een bepaald gebied, specialistische gereedschappen, medische gereedschappen en instrumenten, parfumflesjes, munten, flessenlabels, olielampjes, kandelaars, Japanse lakdozen, auto’s en treinen op schaal, vingerhoeden, lampen, glas van een bepaalde ontwerper of van één fabriek, bijna alles wat een mens zo al kan verzamelen.

Postzegels, eerste-dag-enveloppen en andere filatelistische verzamelingen taxeren wij niet.

Het is onmogelijk precies op te geven welke verzamelingen wij wel en welke wij niet kunnen taxeren. Bij het maken van een afspraak kunt u bij ons informeren, neemt u dus contact met ons op.

Bij zo’n verzameling vragen wij u om een inventarisatie op papier, in een Excel of Word bestand. Dat drukt de kosten van onze taxatie enorm, daar wij anders vele uren bezig zullen zijn met die inventarisatie. Heeft u zo’n inventarisatie niet, dan maken wij een rapport per soort items op basis van gemiddelde waarde van die items. Stel dat het gaat om een verzameling stripboeken, dan vermelden wij de aantallen Kuifjes, Suske en Wiske albums, De Koene Ridder albums, enz. met een bedrag.

Raadpleeg verder onze pagina’s tarieven en algemene voorwaarden.