Onderlinge Verdeling

fotos

Taxatie voor onderlinge verdeling

Wij verzorgen taxaties voor onderlinge verdeling, d.w.z. om de waarde van de bezittingen te taxeren voor de verdeling in geval van een nalatenschap of erfenis. Bij een beneficiaire aanvaarding is er een wettelijke verplichting tot boedel beschrijving tegen executie waarde. Wij kunnen dit tegen een minimum aan kosten voor u verzorgen. Onze rapporten, opgemaakt door register taxateurs, zijn rechtsgeldig en worden zonder meer aanvaard door rechtbank en belastingdienst.

Voor dit doel taxeren wij uw antiek, kunstvoorwerpen en juwelen op basis van veilingwaarde; dat wil zeggen de te schatten opbrengst bij verkoop op een veiling.

Het begrip veilingwaarde heeft meerdere kanten:
1. De hamerprijs bij veiling minus het inzenderscourtage = netto veiling opbrengst. Dit vormt de basis van de executiewaarde.
2. De hamerprijs bij veiling plus het opgeld = netto veiling aankoopprijs. Dit vormt de basis voor een advies voor aankoop.
3. De hamerprijs bij veiling = bruto veilingopbrengst. Dit vormt de basis voor een taxatie voor onderlinge verdeling.

Afspraak

Na het maken van een afspraak komen wij naar u toe om de taxatie uit te voeren. Afhankelijk van het aantal te taxeren voorwerpen neemt dit enkele uren in beslag. Vervolgens maken wij het rapport op, waarna u de nota toegestuurd krijgt. Na betaling van de nota ontvangt u het rapport.

Tarieven

Wij hanteren een vanaf tarief van 495 euro incl. btw.
Zie onze pagina’s tarieven en algemene voorwaarden onder het menu Werkwijze.