Kunst & Antiek

fotos

Taxatie van kunst en antiek

Onder kunst en antiek worden die goederen verstaan, die ofwel door een kunstenaar zijn vervaardigd als eenmalig stuk of in een beperkte oplage, ofwel ouder zijn dan honderd jaar.

Maar ook verzamelaarsobjecten en voorwerpen minder dan honderd jaar oud, maar niet meer nieuw te verkrijgen zijn, vallen in deze categorie kunst en antiek.
Deze gehele categorie wordt getaxeerd op vervangingswaarde, vaste taxatie conform artikel 7:960 nieuw burgerlijk wetboek. Zie verder onder taxaties voor verzekering, of de link vanaf de homepage.

Voorbeelden zijn schilderijen, sculpturen, antieke meubelen, antieke klokken, antieke spiegels, antiek Chinees porselein, antiek Delfts aardewerk, antiek Meissen of Dresdener porselein, zilveren voorwerpen, antiek koper, brons of tin, maar ook etnografica, een verzameling antieke snuifdozen of poppen.

Niet antieke meubelen en overige inboedel worden ofwel niet in de taxatie opgenomen, ofwel als een post in zijn geheel benoemd, ofwel per soort items benoemd (b.v. meubilair, verlichting, etc.) maar tegen nieuwwaarde of als dat van toepassing is (minder dan 40% van de nieuwwaarde) tegen dagwaarde.

Zie hiervoor bij inboedel goederen of ga terug naar de homepage.
Zie onze pagina tarieven voor de kosten van een taxatierapport.