Erfenis, successie, nalatenschap, beneficiaire aanvaarding, ontruiming

fotos

Taxatie van een nalatenschap of bij verhuizing naar een verzorgingstehuis.

Wij verzorgen taxaties van een inboedel indien de woning moet worden verlaten voor een verzorgingstehuis, in geval van een nalatenschap en voor successie, d.w.z. om de waarde van de bezittingen vaststellen voor de successieaangifte of voor een claim van erfgenamen. Zo’n taxatierapport is een inventarisatie van de goederen en geeft meteen de waarde aan. Ook kunnen wij een rapport opmaken voor onderlinge verdeling, dat is op een andere waarde-basis, zie verder bij onderlinge verdeling.

Voor de ontruiming, successie-aangifte of een claim van erfgenamen, taxeren wij de inboedel, het antiek, kunstvoorwerpen en juwelen op basis van executiewaarde; dat wil zeggen de opbrengst bij onmiddellijke verkoop.
Bij een beneficiaire aanvaarding (als er schulden zijn) of als er minderjarige kinderen tot de erven behoren, wordt door de rechtbank een taxatierapport verplicht gesteld. Ook dit rapport gaat op basis executiewaarde.

De gehanteerde executiewaarde is een veilige lage schatting van de netto veilingopbrengst. Wij kunnen u adviseren inzake verkoop van diverse goederen.

Afspraak

Na het maken van een afspraak komen wij naar u toe om de taxatie uit te voeren.
Voor de taxatie van een nalatenschap of die nu tegen executiewaarde of voor onderlinge verdeling moet worden getaxeerd, hanteren wij een vanaf tarief van € 495 incl. btw. voor de inboedel. Voor de taxatie van een auto,  sloep of caravan rekenen wij € 50 incl. btw. Zijn er ook sieraden, dan gaat dit in overleg, naar de aard van de sieraden en de hoeveelheid werk, die dit met zich meebrengt.
Gemiddeld hebben wij twee uur nodig voor de opname van een taxatie.
Nog dezelfde dag sturen wij u de nota en de link naar WeTransfer met de door ons gemaakte foto’s. Het rapport wordt opgemaakt in dezelfde volgorde als de foto’s. Binnen een week na ontvangst van uw betaling sturen wij u het rapport. Vaak kan dit nog sneller.

Tarieven

Voor specifieke vragen kijkt u ook even op onze pagina’s tarieven en algemene voorwaarden. U kunt ons ook altijd even bellen op 0654692102